passivruchten vanilleijs met karamelsaus

  • Internationaal, Nagerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1/2 bak vanille bourbon roomijs (a 1 liter)
5 rijpe passievruchten
1 eetlepel gemalen kokos
4 eetlepels suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe het ijs in een kom en laat het in ? 5 minuten iets zacht worden.
Halveer intussen de passievruchten en bewaar 2 helften afgedekt tot het gebruik.
Schep de rest van de passievruchten in een kom leeg en meng ze door het ijs.
Zet het ijs afgedekt ? 1 uur in de diepvries.
Rooster intussen de gemalen kokos in een droge koekenpan in ? 1 minuut lichtbruin.
Smelt de suiker onafgedekt in een pan met dikke bodem en laat goudbruin kleuren (= karameliseren).
Voeg 6 eetlepels water toe en los de karamel op hoog vuur al roerend op.
Laat de karamelsaus tot het gebruik afkoelen.
Schep met een natgemaakte ijsbolletjeslepel op elk bord 2 bolletjes ijs.
Schep de karamelsaus over het ijs en strooi er de kokos over.
Serveer met de rest van de passievruchthelften

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sasvdberk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten