1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Mais aan de kolf

Mais aan de kolf

Door: nicky_too

  • Vegetarisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2002

Ingrediënten 1 personen


1 verse maiskolf per persoon
boter of plantaardige margarine
zeezout
versgemalen zwarte peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Haal de bladeren en pluizige draden van elke maiskolf af.
Leg elke kolf op een stuk aluminiumfolie en doe er flink wat zachte boter of margarine op.
Strooi er zout en versgemalen peper over.
Wikkel het folie stevig om de kolf, maar sluit het pakje niet volkomen af. De mais moet meer geroosterd dan gestoomd worden.
Leg de pakjes op het rooster boven de hete houtskool en laat ze 15-20 minuten bakken. De mais moet sappig en zacht worden.
Geregeld keren om verbranden te voorkomen.
Opdienen met meer boter, zeezout en versgemalen peper.

Serveertip

Uit: De vegetarische barbecue van David Eno, 1989



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top