1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. citroenkip

citroenkip

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kip
zout en peper
peterselie(bosje)
2 citroenen(een voor sap en een voor schilrasp)
roomboter
creme fraiche(klein bekertje)
witte wijn(kan ook met water)


Verder heb je nodig


Romertopf


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf 10 min. in water laten staan.
oven voorverwarmen op 220 graden.
citroen uitpersen.

Bereidingswijze

Kip van binnen en buiten inwreven met peper en zout.
deel van de peterselie in de buikholte doen.
sap van de citroen in de romertopf doen en de kip hierin omkeren.
creme fraiche vermengen met 1 dl.wijn of water rasp van een goed schoongemaakte citroen en fijn gehakt peterselie.
dit over de kip die met zijn borst omhoog ligt gieten en enkele klontjes boter op de kip leggen.
kip in de oven doen en in een uur gaar laten worden.
deksel eraf halen en de kip in 10 min. laten kleuren.

Serveertip

Lekker met krietjes of nieuwe aardappelen.
als groenten zijn worteltjes of sla er lekker bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top