Spinaziesoep

  • Soep
  • 20-30 min.

Ut Sleat (uit Sloten)


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 450 gram gehakte spinazie (diepvries)
- 2 eieren
- 350 gram gerookte kipfilet of paling
- 30 gram boter
- 20 gram bloem
- 1? liter kippenbouillon
- 2 deciliter Room Culinair
- peper
- zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Neem de spinazie 30 minuten van te voren uit de diepvries.
Kook de eieren in circa 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn.
Snijd de kipfilet in plakjes of verwijder de velletjes en graatjes van de paling en snijd ze in stukjes.
Smelt de boter en roer er met een garde de bloem door.
Laat het mengsel op een laag vuur 1 minuut zachtjes pruttelen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng het elke keer al roerend aan de kook.
Voeg de Room Culinair en de spinazie toe en breng de soep al roerend aan de kook.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Schep de kipfilet of de paling door de soep.
Verdeel de soep over de borden en garneer met het fijngehakte ei.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

klarie avatar
klarie

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten