phad prik kalampu, roergebakken kool
- Thais, Bijgerecht
- 0-10 min.
Pittige chili-kool
Ingrediënten 3 recipe.people
. 200 g witte of groene kool. 2 tenen knoflook
. 2 sjalotjes
. 3-4 vleestomaten
. 3-4 eetlepels zonnebloemolie
. 3 groene of rode pepertjes (lombok rawit)
. 2 eetlepels lichte sojasaus
. 1 eetlepel donkere sojasaus
. 1/2 eetlepels pruimensaus (uit een fles)
. 1/2 dl groentebouillon
. 1 ei
Voorbereiding
Haal de bladeren van de kool uit elkaar en was ze. Snijd de middennerf eruit en snipper de bladeren in dunne reepjes. Leg ze apart.
Pel de knoflooktenen en de sjalotjes. Snipper ze fijn.
Dompel de vleestomaten 10 seconden in kokend water en ontvel ze. Hak het vruchtvlees met zaadjes en al fijn.
Bereidingswijze
Verhit eerst een niet-ingevette wok of braadpan op hoog vuur. Laat vervolgens de olie langs de rand van de pan uitvloeien en verhit op groot vuur. Roerbak knoflook en sjalot 1 minuut, voeg de tomaat toe en roerbak 2 minuten.
Ontdoe de pepertjes van de steeltjes en snijd ze overlangs door. Verwijder eventueel het zaad. Snijd de pepertjes fijn en voeg ze toe.
Doe de kool erbij en roerbak 3 minuten op hoog vuur.
Schenk de beide sojasausen, de pruimensaus en bouillon erbij.
Klop het ei los en roer dit erdoor. Dek de pan af. Laat circa 5 minuten stoven en doe het gerecht over in een warme schotel.
Serveertip
Serveer hierbij een eigerecht, maar laat dan alle vissaus en dergelijke bij de bereiding achterwege.