phad prik kalampu, roergebakken kool

  • Thais, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Pittige chili-kool

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
. 200 g witte of groene kool

. 2 tenen knoflook

. 2 sjalotjes

. 3-4 vleestomaten

. 3-4 eetlepels zonnebloemolie

. 3 groene of rode pepertjes (lombok rawit)

. 2 eetlepels lichte sojasaus

. 1 eetlepel donkere sojasaus

. 1/2 eetlepels pruimensaus (uit een fles)

. 1/2 dl groentebouillon

. 1 ei

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de bladeren van de kool uit elkaar en was ze. Snijd de middennerf eruit en snipper de bladeren in dunne reepjes. Leg ze apart.
Pel de knoflooktenen en de sjalotjes. Snipper ze fijn.
Dompel de vleestomaten 10 seconden in kokend water en ontvel ze. Hak het vruchtvlees met zaadjes en al fijn.

Bereidingswijze

Verhit eerst een niet-ingevette wok of braadpan op hoog vuur. Laat vervolgens de olie langs de rand van de pan uitvloeien en verhit op groot vuur. Roerbak knoflook en sjalot 1 minuut, voeg de tomaat toe en roerbak 2 minuten.
Ontdoe de pepertjes van de steeltjes en snijd ze overlangs door. Verwijder eventueel het zaad. Snijd de pepertjes fijn en voeg ze toe.
Doe de kool erbij en roerbak 3 minuten op hoog vuur.
Schenk de beide sojasausen, de pruimensaus en bouillon erbij.
Klop het ei los en roer dit erdoor. Dek de pan af. Laat circa 5 minuten stoven en doe het gerecht over in een warme schotel.

Serveertip

Serveer hierbij een eigerecht, maar laat dan alle vissaus en dergelijke bij de bereiding achterwege.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepten_uit_thailand avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten