1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Creoolse kipstoofpot

Creoolse kipstoofpot

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten 6 personen


1 eetl. fijngehakte knoflook1 eetl. gehakte verse tijm, of 3/4 theel
gedroogde tijm1 theel. mosterdpoeder1/2 theel. zout1/2 theel.
scherpe paprikapoeder1/2 theel. geplette zwarte peperkorrels350 gr. kippendijvlees, in 1 cm brede reepjes350 gr. kippenborstfilet, in 1 cm. brede reepjes
sap van 1 citroen15 gr. ongezouten boter1 grote ui, in ringen5 stengels bleekselderij, in 1 cm.
brede repen gesneden en die in stukjes van 2 cm.1 1/2 eetl. bloem1250 gr. tomaten, ontveld, ontdaan van zaad en gehakt,
of800 gr tomaten uit blik, uitgelekt en gehakt2 laurierblaadjes1 eetl. olijfolie250 gr. okra, in 3 cm lange stukken gesneden1/2 l. kippenbouillon1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in 1/2 cm. brede, lange reepjes gesneden1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in
1/2 cm brede, lange reepjes gesneden



In Suriname is de Creoolse keuken een onderdeel van de multiculturele keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de knoflook met de tijm, het mosterdpoeder, zout, paprikapoeder en
de peperkorrels.Schep de reepjes kip goed om met een derde van dit
mengsel en het citroensap.Laat de kip op kamertemperatuur marineren
terwijl je de groenten zover klaarmaakt.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een grote, zware pan op een matig hoog vuur.
Doe er de ui en de selderij in en fruit deze onder regelmatig roeren
ca 8 minuten tot de ui glazig is.Roer er vervolgens de bloem en
de rest van het kruidenmengsel door en laat het geheel nog 2 minuten
fruiten.Voeg dan de tomaat en laurierblaadjes toe, draai het vuur
wat lager en laat het geheel 15 minuten sudderen.Verhit intussen de
olijfolie in een grote, zware koekepan op een matig hoog vuur.Voeg
de okra toe en bak de stukjes al roerend in ca 5 minuten aan alle
kanten bruin.Zet de okra weg.Voeg de gemarineerde kip, de
bouillon en de paprika toe aan het tomatenmengsel.Laat alles, onder
af en toe roeren, nog 20 minuten sudderen.

Serveertip

Roer voor het opdienen de okra door het stoofgerecht en laat het
geheel goed doorwarmen.Lekker met rijst of brood.
Eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top