1. Home
  2. Recepten
  3. Mihoensoep met kip en koriander

Mihoensoep met kip en koriander

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten 4 personen


60 gram gedroogde mihoen, 225 gram kipfilet, 1 eetlepel koriander blaadjes, gehakt, 1 eetlepel olijfolie, 2 knoflookteentjes in dunne schijfjes, 1 rode ui in ringen, 2 eetlepels groene currypasta, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels thaise vissaus, 2 eetlepels maizena, 1 liter kippefond, 225 gram paksoi, in stukken met groen, 4 lente-uitjes in stukjes van ? 5 cm.


Verder heb je nodig


Keukenmachine, braadpan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok of kleine braadpan en fruit de knoflook en ui hierin tot ze glazig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg de mihoen in een grote schaal, giet er heet water overheen en laat de sliertjes weken tot ze zacht zijn. Snijd de kip in stukken. Hak de stukjes met de currypasta, sesamolie, vissaus, maizena en koriander fijn in een keukenmachine. Vorm kleine balletjes van het kipmengsel. Breng de fond in een grote pan aan de kook, voeg de balletjes toe en laat ze 2 min. koken. Voeg de paksoi en de lente-ui toe en laat de soep 5 min. koken. bestrooi de soep met de knoflook, ui, en mihoen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top