1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Olijven-ansjovisbrood

Olijven-ansjovisbrood

  • Mediterraan, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten 4 personen


50 gram zwarte olijven, 50 gram groene olijven, ontpit en grof gehakt. 15 gram ansjovis uit blik, uitgelekt, fijngesneden. 1 eetlepel gedroogde gist, 350 gram bloem, 250 ml. handwarm water, 1 theelepel gedroogde oregano, wat olie om in te vetten.


Verder heb je nodig


Plasticfolie


Gewoon brood, maar toch lekker anders. En relatief eenvoudig te bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de gist, bloem, en het water in een warme kom. Roer er de olijven, oregano en de ansjovis door en meng de massa tot een stevig deeg. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot het zacht, glad en elastisch is. Vorm het deeg tot een plat, rond brood. Leg deze op een ingevette bakplaat en bedek het brood vervolgens met met olie bestreken plasticfolie. Laat het deeg op een warme plek rijzen tot dubbele omvang (ongeveer 1 uur). Verwijder de folie en bestoor het deeg met wat bloem. Bak het brood in 20-30 minuten gaar en mooi bruin in een oven van 230?C. Het brood moet hol klinken als je erop klopt. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Serveertip

Breek het brood in stukken en gebruik verder naar wens. Lekker met bijvoorbeeld pesto of knoflookboter en natuurlijk een glas wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top