1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Vruchtensalade met Sinaasappelsaus

Vruchtensalade met Sinaasappelsaus

  • , Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten 6 personen


6 verse, rijpe vijgen, 200 gram aardbeien, 200 gram blauwe en witte druiven, 1 sinaasappel, 1 appel, 1 theelepel citroen- of sinaasappelsap, 4 cl. sinaasappellikeur, 2 eetlepels suikerVoor de saus:200 ml. versgeperst sinaasappelsap, shil van 1 onbespoten sinaasappel, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 theelepel cognac.En verder: 125 ml. room, 3 theelepels vanillesuiker, 30 gram walnoten, gehalveerd, wat blaadjes munt om te garneren.


Verder heb je nodig


Mixer


Heerlijk koel en fris dessert.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was alle vruchten en laat ze uitlekken. Maak de aardbeien schoon

Bereidingswijze

Snijd de vijgen klein. Houd ze daartoe vast bij het spitse uiteinde en snijd er aan het andere einde een vlak dekseltje af. Snijd elkle vijg overlangs in vieren. Schil de vijgen door met de mespunt langs de binnenzijde van de schil te gaan. Halveer alle kleine vruchten, snijd alle grotere vruchten in vieren. Haal indien gewenst het vel van de druiven. Maak de partjes sinaasappel van elkaar los. Snijd daarvoor boven- en onderaan een deksel van de vrucht, houd de sinaasappel stevig vast op het werkvlak en snijd de schil er met een scherp mesje van boven naar beneden af. Ga met het mes tussen de vliezen en maak de parten los. Snijd de stukken appel in dunne plakjes.Meng alle vruchten in een kom, besprenkel ze met het citroen- of sinaasappelsap en met de likeur, en bestrooi ze met de suiker. Laat ze afgedekt op kamertemperatuur ca. 15 min. marineren.Filter voor de saus het sinaasappelsap in een pan. Snijd de sinaasappelschil in dunne reepjes en doe ze met de suiker bij het sap. Kook alles 8 minuten, roer de cognac erdoor en laat het geheel afkoelen. Klop de room met de vanillesuiker stijf. Verdeel de fruitsalade met de room over de borden en garneer met de walnoten en een blaadje munt. Serveer de sinaasappelsaus er apart bij.

Serveertip

Als klap op de vuurpijl kun je er een bolletjes ijs, smaak naar keuze, bij geven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top