1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Paprika?s gevuld met schapenkaas

Paprika?s gevuld met schapenkaas

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten 6 personen


6 rode paprika?s (van elk 80-100 gram).Voor de kaasvulling:250 gram fetakaas, 80 ml. melk, 1 eierdooier, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, wat versgemalen peper, wat zout.Voor de kappertjesvinaigrette:30 gram kappertjes in pekel, 5 eetlepels olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 30 gram fijngehakte witte ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel tijmblaadjes, wat versgemalen zwarte peper, wat zout.Verder:olie voor de vorm, wat olijfolie om te besprenkelen, enkele blaadjes sla naar keuze (bijvoorbeeld lolorosso of ijsbergsla, net wat jij lekker/leuk vindt).


Verder heb je nodig


Oven, appelboor of balletjesuitsteker, zeef


Lekker voorgerecht. Ook geschikt voor vegetariers370 kcal per persoon.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd met een scherp mesje de steelaanzet kruisvormig uit de paprika?s. Verwijder zorgvuldig de zaadlijsten en de zaadjes. Laat de paprika?s verder intact.

Bereidingswijze

Zet de paprika?s in een op 220?C voorverwarmde oven tot het vel blaren trekt. Laat ze onder een vochtige doek of in een plastic zakje "uitzweten", en verwijder het vel. Plet de fetakaas met een vork en vermeng deze met de melk, eierdooier, peterselie en peper. Zout het kaasmengsel naar wens en vul er de paprika?s mee.Bestrijk een ovenvaste schaal met olie, schik de paprika?s erin, besprenkel ze met wat olijfolie en zet circa 15 min. in de oven op 190?C. Neem de paprika?s uit de oven en laat ze volledig afkoelen lvorens ze te serveren. Bereid terwijl de paprika?s in de oven staan de vinaigrette.Spoel de kappertjes in een zeef onder koud water af. Laat ze uitlekken. Meng de olie, azijn, het citroensap, de ui, de knoflook, de tijm en de peper en meng de kappertjes erdoor. Voeg zout naar smaak toe.Maak de sla schoon, was het en sla het droog. Schik de paprika?s met enkele blaadjes sla op een bord en bedruppel ze met de vinaigrette.

Serveertip

Lekker met Turks brood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cookie_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top