1. Home
  2. Recepten
  3. limburgse rijstevlaai

limburgse rijstevlaai

Door: eus_sjoen_mestreech

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten


Recept: Gistdeeg voor vlaai.
1/2 dl.melk*
1/2 ei 3 gr.gist*
100 gr. bloem*
10 gr. boter*
5 gr. basterdsuiker*
iets zout*.
Rijstebrij. 1 l. melk* 100 a 150 gr. rijst iets zout* 60 gr. suiker* 1 a 2 eieren* vanillestokje of vanillesuiker*



Bijv. met slagroom en chocoladevlokken.
Heerlijk bij een kopje Limburgse koffie

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rijstevlaai
recept: Gistdeeg voor vlaai.
1/2 dl.melk
1/2 ei 3 gr.gist
100 gr. bloem
10 gr. boter
5 gr. basterdsuiker
iets zout.

De melk lauwwarm maken.In een kom gist met wat lauwe melk aanmengen. De gesmolten boter de suiker en het ei bij de bloem doen en alles kneden tot een soepel deeg. Rijstebrij. 1 l. melk 100 a 150 gr. rijst iets zout 60 gr. suiker 1 a 2 eieren vanillestokje of vanillesuiker

Van melk,rijst,zout rijstebrij koken. De pap afmaken met suiker(vanillesuiker) eierdooiers los kloppen en door de hete pap roeren.Het eiwit stijf kloppen en luchtig met de pap vermengen Het gistdeeg in een vlaaibodem doen De rijstebrij.De vlaai in het midden van een zeer warme ovenbij 200 gr. C in ca. 1/2 uur gaar bakken.Zo nodig de rijst met vet papier bedekken.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eus_sjoen_mestreech
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top