1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Chocolade
  5. Chocoladedruppels
  6. koffiekoeken

koffiekoeken

  • Belgisch, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Ingrediënten 3 personen


DEEG: 500 gr boerenluxe of koekebrood meel van soubry, 225 ml water, 10 gr verse of 8 gr droge gist, 40 gr boter, 2 gr zout. VULLING:Vanillepudding, bakchocolade, rozijnen of confituur.


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat.


Heerlijke koffiekoeken of om op zondag bij het ontbijt te geven met warme chocolademelk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

DEEG: Alles 20 minuten kneden.30 minuten laten rijzen in de oven op 50?.

Bereidingswijze

Daarna het deeg uitrollen en in vierkantjes snijden, of in rechthoekjes. Er pudding op smeren, rozijnen of chocoladedruppels aantoevoegen, of zelf alleen konfituur. Ook heel lekker met pudding rozijnen en een laagje kokosraspsel erbij. Daarna het deeg oprollen of bijeenvouwen.Dan terug 30 minuten laten rijzen. Daarna bestrijken met losgeklopt ei en bakken in een voorverwarmde oven van 220?gedurende 15 minuten. Als de koffiekoeken afgekoeld zijn bestrijken met een laagje afdekgelei abrikoos en daarna met glazuur bestrijken

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Gebruik je verbeelding bij de vulling, alles kan je er in stoppen om te vullen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top