aardbeien tiramisu

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-04-2002

Alsof er een engeltje over je tong ..........

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de aardbeien schoon en snijd ze, op een paar na die voor de decoratie nodig hebt, in plakjes.

Sla de slagroom stijf met de suiker en spatel de mascarpone erdoor met 2 eetlepels likeur.

Leg een laag lange vingers op de boden van een rechthoekige schaal en besprenkel ze met de rest van de likeur.
Leg hier de helft van de aardbeiplakjes op en dek dat af met de helft van de mascarponeroom. Maak nog een laag langevingers, aardbeien en mascarpone.

Bedek de toplaag met geraspte (witte) chocolade en decoreer met de achtergehouden aardbeien.

Bedek met vershoudfolie en laat in de koelkast gedurende 4 uur opstijven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sonja13091976 avatar
sonja13091976 29-06-2004

Deze neem ik mee! Groetjes van Sonja

matisse avatar
matisse 08-06-2003

Heerlijk! Was een succes, voor herhaling vatbaar.

matisse avatar
matisse 19-01-2003

Wanneer begint de aarbeientijd weer?! Meteen maken als ze er weer zijn. Yvon

rafdebock avatar
rafdebock 18-04-2002

Reuzeleuk recept. Dit ga ik dit weekend zeker proberen. Groetjes, Raf.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten