Roti
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Pittig recept .Bestaande uit groente, vlees,aardappelen en pannekoeken
Ingrediënten 4 personen
Voor de vulling : pond hamlapjes, 4 flinke uien, bakje champignons, 4 ons spercieboontjes of kouseband, 1,5 ons magere spekblokjes, stukje kaas ( naar smaak..jonge,belegen.....) hete kerry poeder, peper, zout, sambal, 3 kleine aardappeltjes, olie, evt. een rode peper. Geraspte oude kaas.Voor de pannekoeken : pannekoekenmix of bloem, melk, drie eieren, zout en boter.
Benodigdheden
Nodig voor de 'roti' wokpan of grote koekepanVoor de pannekoeken een grote koekepan
kleine sate prikkertjes.
Oven.
Voorbereiding
Snij het vlees in kleine blokjes. Daarna de uien en de champignons en de kaas.
Kook de boontjes of het kouseband gaar.
De pannekoeken bak ik altijd als eerste, kan je daarna meteen doorwerken.
Bereidingswijze
Doe de olie in de pan en gooi de blokjes vlees erin en de spekblokjes. Laat dit lekker even bruin worden. Gooi daarna de uien erbij en fruit dit licht mee. Champignons erbij en de kruiden. Naar smaak sambal toevoegen ( zelf doe ik altijd heel veel sambal en heel veel hete curry ) peper, zout en de evt. rode peper. Laat dit samen even lekker doorpruttelen. Als het vlees gaar is, gooi je de boontjes ( gekookt !!! ) erbij met een heel klein beetje groente vocht. Als dit weer aan de kook is, gooi de kaasblokjes erbij. Blijf er bij en roer tot de kaasblokjes helemaal door het mengsel gesmolten is. Als het goed is, heb je nu een lekkere dikke brij. Dit laat je heel even 'indikken'.
Bak het aantal pannekoeken die je nodig hebt. Ik ga hier uit van 4 personen, dus vier pannekoeken.
Doe flink wat vulling op een helft van een pannekoek en sla deze om, zodat hij dichtgevouwen is. Zet de zijkanten van de pannekoek vast met 3 sateprikkertjes.
Leg de pannekoeken op de bakplaat of in een ovenschaal en strooi de geraspte oude kaas erover heen. Zet het hele gerecht nog voor een 20 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 graden. Als de kaas er lekker overheen gesmolten is, dan kan je het eruit halen.
Serveertip
Het is een machtige maaltijd, maar wel heerlijk.
Een frisse salade is er altijd lekker bij.