Paprikasla met anijs

  • Slanke keuken, Bijgerecht
  • 20-30 min.

WW-recept voor 4 personen, 1 point per persoon

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg paprika's

4 koffielepels olijfolie

4 knoflookteentjes

1 eetl anijszaadjes

2 geperste sinaasappels

1/2 citroen

1 eetl balsem-azijn

een paar blaadjes basilicum om te garneren

zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bereidingstijd: 25 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Bereidingswijze

1. De paprika's pellen met een dunschiller. Ze bakken in de olijfolie zonder ze bruin te laten worden. Er de fijngehakte knoflook aan toevoegen en vervolgens de anijszaadjes en het sinaasappelsap. Afdekken en gedurende een kwartier zachtjes laten koken.
2. Er peper en zout bij doen zodra de paprika's gekookt zijn, alsook het citroensap en de azijn. Het geheel mengen en overgieten in de schaal om op te dienen. Afdekken met huishoudfolie en in de koelkast laten afkoelen. Net voor het opdienen, de schotel garneren met de basilicumblaadjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

erie_fraters avatar
erie_fraters

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten