Paprikasla met anijs
- Slanke keuken, Bijgerecht
- 20-30 min.
WW-recept voor 4 personen, 1 point per persoon
Ingrediënten 4 personen
1 kg paprika's4 koffielepels olijfolie
4 knoflookteentjes
1 eetl anijszaadjes
2 geperste sinaasappels
1/2 citroen
1 eetl balsem-azijn
een paar blaadjes basilicum om te garneren
zout en peper
Benodigdheden
Bereidingstijd: 25 minutenKooktijd: 15 minuten
Bereidingswijze
1. De paprika's pellen met een dunschiller. Ze bakken in de olijfolie zonder ze bruin te laten worden. Er de fijngehakte knoflook aan toevoegen en vervolgens de anijszaadjes en het sinaasappelsap. Afdekken en gedurende een kwartier zachtjes laten koken.
2. Er peper en zout bij doen zodra de paprika's gekookt zijn, alsook het citroensap en de azijn. Het geheel mengen en overgieten in de schaal om op te dienen. Afdekken met huishoudfolie en in de koelkast laten afkoelen. Net voor het opdienen, de schotel garneren met de basilicumblaadjes.