
400 ml. kokosmelk, 1.5 eetlepel thaise groene currypasta, 2 teentjes knoflook, 1 el. limoensap, 1 el. thaise vissaus (nam pla), snufje zout, 1 tl. suiker, 500 gram stevige witte vis, 2 tomaten in blokjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 150 gram champignons in plakjes, olijfolie.
Wok of pan.
Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon.
Verwarm wat olijfolie in de pan en bak hierin de groenten en de geperste knoflook eventjes aan. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de vis in stukjes en voeg deze toe. Breng op smaak met limoensap, zout, Thaise vissaus en suiker. Laat alles circa 10 minuten zachtjes doorkoken, tot de vis gaar is.
Heerlijk met witte (pandan)rijst en thaise zoetzure komkommer (zie recept van studentculinair, die favoriet staat op mijn pagina).
magdas 04-04-2018
http://www.smulweb.nl/recepten/530822/Thaise-zoetzure-komkommer
jeb58 31-01-2016
Hoe kom ik bij je recept van de zoetzure komkommer ?
Het recept van de viscurry heb ik nu !
Harry1800 26-08-2015
Dit is een fijn gerechtje. Snel klaar, de zoetzure komk
prinshuip 04-08-2012
SuperSuperLekker! Heel makkelijk te maken en het geeft een ware smaakexplosie in je mond. Heb hem samen met de Thaise Zoetzure Komkommer geserveerd en wij hebben aan het gerecht en aan de combinatie een hele dikke 10 gegeven! Hartelijk dank voor je Super gerechten.
laurita87 09-11-2011
Heerlijk! Ik heb wat stukjes mango toegevoegd om het wat zoeter te maken, was ook erg lekker.