1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. chocoladebrood

chocoladebrood

  • Belgisch, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-04-2002

Ingrediënten


300 gr bloem, 1 soeplepel plantaardige olie, 1 theelepel zout, 3 soeplepel suiker, 20 gist, 80 ml magere melk, 40 gr cacaopoeder, 2 theelepels citroen of azijn.


Verder heb je nodig


Oven, mengkom.


Nieuw zelf uitgevonden brood, gebasseerd op wit brood ongeveer, ze smullen er hier enorm van.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen.

Bereidingswijze

Voeg alles samen en kneed 20 min. Laat 30 min in oven rijzen op 50?. sla het plat en bol het op maak een langwerpige vorm van. Leg in ingevette bakplaat en nog eens 30 min rijzen in oven op 50?. Bak op 200? ongeveer 40 min.(Als het deeg nog plakt voeg er gewoon wat bloem bij op de tafel terwijl je kneed, het mag niet meer aan de hand kleven)(wil je het brood nog zoeter voeg nog 1 koffielepel suiker erbij).

Serveertip

Citroen of azijn is om een luchtig brood te bekomen, je proeft het echt niet hoor. dat kan je in ieder brood soort verwerken die je bakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naomieke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top