1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gebakken zalmfilet met kruiden-roomsaus

Gebakken zalmfilet met kruiden-roomsaus

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-04-2002

Ingrediënten


4 zalmfilets
roomboter
4 deciliter slagroom
1 eetlepel tomatenpuree
paar potjes verse kruiden (peterselie, dille, marjolein, munt,
oregano, naar keuze 2 of 3 soorten)
1/2 citroen, uitgeperst
zout
peper.



Hoofdgerecht voor 4 personen Van:
"Nynke"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst alle bijgerechten want dit is zo klaar. Gebakken aardappels en
brocoli is lekker, maar met kerst is pomme duchesse misschien passender.
Houdt alles warm. Begin met de saus. Doe de slagroom in een pan en breng aan
de kook. Knip 4 eetl. kruiden van de plantjes fijn. Doe dit samen met de
tomatenpuree en wat zout en peper bij de slagroom. Zet op een zacht pitje.
Voeg de citroensap toe en 25 gr. roomboter. Laat heel zachtjes wat inkoken,
roer af en toe. Zout en peper de zalmfilets. Doe een flinke klont roomboter
in een flinke koekenpan. Laat de boter heet worden maar pas wel op want
roomboter verbrandt snel. Doe de zalm erin en zet de gaspit (of electra) wat
lager. Bak 2 a 3 minuten aan de ene kant. Omkeren en nog 2 minuten aan de
andere kant. Als het goed is is de zalm mooi bruin van buiten en nog net
niet doorgebakken (wordt ie droog) vanbinnen. De saus op verwarmde borden
scheppen. De zalm erbovenop leggen. Lekker met aardappelpuree en een groente
naar keuze.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top