ENGELSE SCONES
- Engels, Tussendoortje
- 10-20 min.
Kcal. 430 p.p.
Ingrediënten 4 personen
150 ml. melk, 125 ml. zure room, 100 gram jam, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram boter, bloem, zoutBenodigdheden
Kom, vormpje of kopjeVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 220 graden.
Bereidingswijze
Bakmeel en een snufje zout mengen in een kom. Met je hand de boter erdoor kneden. Melk toevoegen (2 theelepels bewaren!). Het geheel tot een soepel deeg kneden. Een deeglap van 2 cm. dik maken en hier met een vormpje of kopje rondjes uit steken. (12 x doorsnede van 5 cm). De rondjes op een ingevette, met bloem bestoven bakplaat leggen en met de rest van de melk bestrijken. Vervolgens 10-15 minuten in de oven bakken totdat ze gerezen zijn. De scones warm serveren en beleggen met zure room en jam.
Serveertip
Lekker bij de thee