ENGELSE SCONES

  • Engels, Tussendoortje
  • 10-20 min.

Kcal. 430 p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 ml. melk, 125 ml. zure room, 100 gram jam, 225 gram zelfrijzend bakmeel, 50 gram boter, bloem, zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom, vormpje of kopje

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Bakmeel en een snufje zout mengen in een kom. Met je hand de boter erdoor kneden. Melk toevoegen (2 theelepels bewaren!). Het geheel tot een soepel deeg kneden. Een deeglap van 2 cm. dik maken en hier met een vormpje of kopje rondjes uit steken. (12 x doorsnede van 5 cm). De rondjes op een ingevette, met bloem bestoven bakplaat leggen en met de rest van de melk bestrijken. Vervolgens 10-15 minuten in de oven bakken totdat ze gerezen zijn. De scones warm serveren en beleggen met zure room en jam.

Serveertip

Lekker bij de thee

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mareboe avatar
mareboe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten