tagliatelle met spinazie en gerookte zalm

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-04-2002
  • tagliatelle met spinazie en gerookte zalm

    Tagliatelle met spinazie en gerookte zalm

    Tagliatelle met spinazie en gerookte zalm

pasta gerecht met een super lekkere spinaziesaus en gerookte zalm,

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
300 gram spinazie. 125 cc room. 200gr. gerookte zalm, 250 gr verse groene tagliatelli. (a l'herbe of spinazie) 2 tl. dashi korrels, (toko)halve prei, klontje boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 royale pannen

Voorbereiding

Spinazie wassen, prei in dunne ringen snijden, gerookte zalm in reepjes snijden.

Bereidingswijze

Spinazie en prei in pan gaar smoren tot het meeste vocht is verdampt. Spinazie uit pan nemen en grof hakken.
Terug doen in pan en met de room en de dashi korrels inkoken tot saus dikte.
Intussen de tagliatelli met wat zout gaar koken(5 minuten) en afgieten.
Boter door tagliatelle roeren en over (verwarmde) diepe borden verdelen. Reepjes gerookte zalm over de pasta schikken en daarna de saus erover draperen.
Garneren met enkele reepjes achter gehouden zalm en enkele blaadjes spinazie.

Serveertip


Variant 1: Door bij de spinazie een bosje fijngehakte peterselie mee te smoren krijgt het gerecht een heel bijzonder karakter.
Variant 2: Gerookte zalm vervangen door surimi.
In zeer kleine porties ook geschikt als tussengerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten