Costolette d`agnello con le verdure

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2002

Gebakken lamskoteletjes overgoten met wijnsausje in combinatie met gekookte groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 paprika`s (1 rode en 1 gele)
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
2 tomaten
10 dunne plakjes courgette
2 lapjes lamsvlees
1 eetlepel bloem
1 deciliter melk
2 flinke scheuten witte wijn (naar keuze)
verse bieslook (hoeveelheid naar wens)
verse peterselie (idem)
verse basilicum (idem)
fles olijfolie
zout (naar smaak)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met water met daarop glazen platte schaal om courchettes warm te houden.
Een grote pan
Een koekenpan
Een steelpan

Voorbereiding

groentes snijden in kleine blokjes.
lamskoteletten laten ontdooien.
uien en knoflook ontvellen, snijden of snipperen
kruiden fijnsnijden

Bereidingswijze

Gooi de paprika`s, ui, teentje knoflook en tomaten, in een grote pan met daarin een flinke scheut olijfolie, behalve de courgette. De plakjes courgette leg je in een koekenpan waar je inmiddels een scheutje olijfolie in hebt gegoten. Voeg hier wat peterselie, bieslook en basilicum aan toe met een teentje knoflook. Zet het geheel op een halfhoog pit en laat het even goed bakken. Ondertussen zijn de groente in de grote pan al lekker aan het fruiten, voeg ook hier wat peterselie, basilicum en bieslook toe; giet er een scheut witte wijn bij. Roer het geheel goed door elkaar.

Schep de stukjes courgette samen met de warme olijfolie en de kruiden in de glazen schaal op de pan met water. Zet het vuur op een middelhoog pit en leg de ontdooide lamskoteletten in de ongewassen koekenpan waarin je de courgettes hebt bereid. Strooi wat zout, basilicum, peterselie, bieslook en het laatste gesneden teentje knoflook over het vlees; keer de koteletten regelmatig om.

Schep nu de courgettes, samen met de jus, in de grote pan en roer het goed door elkaar. Verwarm 1 deciliter melk in een steelpannetje en schep hier dan de bloem bij. Het is belangrijk om dit te blijven roeren, zo voorkom je klontjes. Na even te hebben geroerd zul je zien dat de saus steviger wordt, zet dan ook het vuur op een laag pitje. Snijdt dan nog wat verse bieslook en peterselie fijn om dit vervolgens aan de saus toe te voegen; om het af te maken kun je nog een flinke scheut witte wijn bij de saus schenken. Laat dan de saus nog twee minuutjes op het vuur staan. Wanneer de saus helemaal warm is en het vlees gaar, zijn de groentes in de grote pan waarschijnlijk al een kokende massa met een heerlijke melange van allerlei geuren.

Bron

Geïnspireerd op een recept van Mario, uit gelijknamig boek, blz: 114. ISBN: 90-6020-641-x

Serveertip

Dit gerecht kun je het best combineren met een voorgerecht, bestaande uit tagliatelle (dikke stroken pasta).

Zelfgemaakte pasta is veel lekkerder! Maak zelf pasta met: 100 gram bloem en 1 middelgroot ei. Zet deze goed door elkaar en blijf kneden totdat er een stevige bal overblijft. Rol het deeg uit met een deegroller op een vlak werkblad, bestuift met bloem. Blijf rollen totdat de pasta ongeveer nog een millimeter dik is. Laat het dan 20 minuten drogen en knip of snijd het dan in dikke stroken. Je kunt het meteen koken of geheel laten drogen en pas later gebruiken.

Dit recept voor pasta levert 120 gram beetgare pasta op en is bedoeld voor 1 persoon.

Maak in combinatie met de pasta zelf een tomatensaus, met daarin stukken ui, knoflook, wortelen, peterselie, bieslook en basilicum met eventueel een beetje gehakt.

Dit alles is goed te combineren met een lekker jonge beaujolais.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten