1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Citroenmousse met aardbeiengelei

Citroenmousse met aardbeiengelei

  • , Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-2002

Ingrediënten 8 personen


6dl melk, 45g maizena, 4 eieren, 200g suiker, 8 blaadjes witte gelatine, 1-2 citroenen, 1/4 l. zoete witte wijn, 1/4 l aardbeien-kersensap, 1 zakje taartgeleipoeder.


Verder heb je nodig


8 hoge glazen
een zeef


Heerlijk feestelijk nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een glad papje roeren van 45g maizena, 4 eierdooiers en 100g suiker. De melk en de wijn verwarmen en van het vuur af in een dun straaltje bij het dooiermengsel roeren. Dit door een zeef terug in de pan schenken en al roerend verwarmen, zonder aan de kook te brengen en laten binden. Ondertussen 8 gelatineblaadjes in koud water weken, uitknijpen en in de warme vla oplossen. De vla onder roeren afkoelen. De eiwitten met rasp van 1 citroen en 100g suiker stijfkloppen en met 1 dl. citroensap door de puddingmassa spatelen.

Bereidingswijze

Met de massa 8 hoge glazen halfvol scheppen en laten opstijven.
Aardbeien-kersengelei maken van het sap en het geleipoeder.
Tot slot de stijve puddingmassa afdekken met een aardbeien-kersensap-geleilaag en weer laten opstijven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joska64


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joska64
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top