Zemlovka

  • Tsjechisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Zoete witbrood ovenschotel uit oost europa

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Witbrood sneden
Zonnebloemolie
Appels (zoete)
3 eieren
Suiker, kaneel
Aardbeien in blik
citroen/limoen
Rozijnen (eventueel)
Rum (eventueel)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschotel
Rasp

Voorbereiding

GEBRUIK DE SUIKER NIET TE ZUINIG!!!

Bereidingswijze

Schil en rasp de appels (een stuk of 4/5) en gooi er suiker en citroen doorheen. Eventueel ook de rum en rozijnen.

Giet een bodempje olie in een ovenschotel, scheur het witbrood aan flarden en puzzel de stukjes tot een dichte laag onder in de schotel. Doe er vervolgens een laag appel mengsel op, olie, brood appelmengsel enz, totdat de schotel vol is.

Breek de 3 eieren in een kom en leg de dooiers apart. Klop het eiwit met suiker en kaneel totdat het een STEVIG schuim vormt. Doe er vervolgens de dooiers bij en meng alles goed. Giet de kom leeg bovenop de ovenschotel zodat hij bijna overloopt. Zorg ervoor dat het eiermengsel ook een beetje kan doordringen in de onderste lagen...

Doe het geheel een minuutje 15 in de oven op 180 graden celsius.

Serveertip

Serveer uiteindelijk met de ingeblikte aardbeien of bosvruchtencompote.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

davidrutten avatar
davidrutten

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten