1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-04-2002

Ingrediënten 4 personen


500 g hamlappen, 1 ui, 25 g boter, 1 el kerriepoeder, 1 pak gekoelde krielaardappeltjes (750 g), 1 pak doperwten (diepvries, 450 g), 2 tl bouillonpoeder of zout, 1 blikje ananasstukjes (nettogewicht 140 g), 1 zakje kerriesaus, 4 el zilveruitjes, 0,5 dl koffieroom



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hamlappen in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In braadpan boter verhitten. Ui met kerriepoeder ca. 2 minuten fruiten. Vlees toevoegen en in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. Krielaardappeltjes, doperwten en bouillonpoeder erdoor scheppen. Met deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar smoren. Af en toe omscheppen. Boven maatbeker ananasstukjes afgieten. Ananassap met water aanvullen tot 1,5 dl. Met garde kerriesauspoeder erdoor kloppen. Kerriesausmengsel al roerende aan vlees-doperwten-aardappelmengsel toevoegen. Ananas, zilveruitjes en koffieroom erdoor scheppen. Ca. 3 minuten verwarmen tot saus mooi gebonden is.

Serveertip

Serveren met gemengde salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van est
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top