lamsstoof met dille en room

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-04-2002

Een heerlijk gerecht uit de Scandinavische keuken. (Bron: Elle eten)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram lamsbout in dobbelstenen,
olijfolie,
3 sjalotten, gesnipperd,
1,5 glas droge witte wijn,
1,5 glas droge sherry,
3 blaadjes laurier,
4 dl slagroom,
4 eetlepels gehakte verse dille.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het in dobbelstenen vlees in wat olie snel bruin. Voeg de sjalotten toe. Laat even op laag vuur mee fruiten en voeg dan de wijn, sherry en laurierblaadjes toe. Voeg indien nodig nog wat water toe. Laat het vlees op een laag vuur ca 40 minuten sudderen. Doe dan de room erbij en laat weer even koken. Doe de fijngehakte dille erbij, proef en breng op smaak.

Serveertip

Lekker met bieslook-rosti.
(Zie bij bijgerechten op mijn pagina)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten