Zuiderse groentesoep

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 1 kg gemengde soepgroenten.
  • ? 300g gehakt.
  • 100 g Griekse pasta.
  • 70 g tomatenpuree.
  • 1 eetlepel pesto.
  • 1 blokje kippenbouilon.
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon.
  • Enkele sneetjes toastbrood.
  • Gemalen kaas (bv. emmentaler).
    nederlands/lijnen/dieren_ratje.gif" />
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Een kookpan.
  • Een soeplepel.
  • Keukenpapier.
  • Een blikopener.
  • Een kommetje om het gehakt op te maken.




  • Voorbereiding

  • Maak het gehakt op met een ei en wat paneermeel en draai er balletjes van.
  • Reinig en snijd eventueel de soepgroenten of neem diepvries.


  • Bereidingswijze

    1. Breng 1 tot 1 1/2 liter water aan de kook met twee bouillonblokjes.
    2. Voeg de diepgevroren of verse soepgroenten en de tomatenpuree toe.Laat 5 minuten pruttelen.
    3. Voeg de deegwaren toe en laat nog 7 tot 8 minuten pruttelen.Doe er dan de gehaktballetjes en de pesto bij en laat warm worden.
    4. Rooster intussen de sneetjes toastbrood, strooi er naar smaak gemalen kaas over en laat even kleuren onder de grill.


    http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/lijnen/dieren_ratje.gif">

    Serveertip

  • Dien onmiddelijk op.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    jeirdolleke avatar
    jeirdolleke

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten