1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Champignonsoep

Champignonsoep

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2002

Ingrediënten 6 personen


25 gr boter
1 ui, gehakt
450 gr dichte champignons, gehakt
4,5 dl magere melk
3 dl kippenbouillon
125 gr aardappels, gehakt
1/2 theel geraspte nootmuskaat
peper en zout
1,5 dl schenkroom



Magnetronrecept, zowel warm als koud op te dienen, voor 6 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de boter in een glazen kom van 2 liter en zet 1 minuut in de magnetron op hoog. Voeg de ui en champignons toe en roer door. Dek af en zet 5 minuten in de magnetron op hoog. Roer er de melk, bouillon, aardappels, nootmuskaat en peper en zout door. Dek af en zet 10 minuten de magnetron op hoog. Pureer in de keukenmachine, roer er de room door en zet nog 1 minuut in de magnetron op 50%.

Serveertip

Zowel warm als koud op te dienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top