Champignonpuddinkjes met tomatensaus

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.

Voorafje voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl olie

350 gr open champignons, gehakt

1 ui, gehakt

1 ei, (klasse 3), los geklopt

3 eetl melk

2 theel Dijonmosterd


saus

200 gr wortels, gehakt

blik van 400 gr gepelde tomaten, gehakt

1 ui, gehakt


Garnering

kleine toefjes waterkers

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak er de ui en de champignons 5 minuten in. Doe over in de keukenmachine en draai het mengsel glad. Voeg er de overige ingredienten aan toe en laat 15 seconden meedraaien. Doe over in 4 ingevette eenpersoons soufflebakjes. Dek af met folie en laat 25 minuten of tot de inhoud stevig is, in een op 180 graden C voorverwarmde oven bakken.
Doe de ingredienten voor de saus in een steelpan. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Neem het deksel van de pan en laat het mengsel op hoof vuur inkoken tot de saus ingedikt is. Druk door een zeef of draai glad in de keukenmachine. Doe terug in de pan en houd warm. Schep de saus op 4 bordjes en stort er de champignonpuddinkjes op. Garneer met waterkers.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heerlijke_hapjes avatar
heerlijke_hapjes

Doorsturen

Home Recepten