zeeuwse bolussen

  • Nederlands,
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 15 middelgrote bolussen
Ingredienten:
  • - 1 kg bloem
    -
  • 600 ml lauw water of lauwe melk
    -
  • 30 gr verse gist of twee zakjes
  • korrelgist a 5 gr
    -
  • 3 zakjes vanillesuiker
    -
  • 30 gr suiker
    -
  • 3 theelepels zout
    -
  • 500 gr donkerbruine basterdsuiker
    -
  • 2 eetlepels kaneel



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- gist met een beetje lauw water (of lauwe melk) in een grote kom/schaal oplossen;
- de rest van de vloeistof toevoegen met 30 gr suiker;
- 500 gr bloem toevoegen;
- mengen tot een glad beslag ontstaat;
- afdekken met een vochtige doek en op een warme plek ca. 1 uur laten rusten;

- de rest van de bloem, de vanillesuiker, de kaneel en het zout toevoegen;
- kneden zodat er een soepel deeg ontstaat (ca. 10 minuten);

- deeg in de kom afdekken (doek plastic) en 30 minuten laten rijzen;

Bereidingswijze


- deeg plat maken en verdelen in 15 stukken;

- vorm er lange worstjes van;

- deze door de bruine suiker rollen totdat ze helemaal bruin zijn;

- oprollen (bolusvorm) en in een ingevette bakplaat leggen en nog wat bruine suiker erover;

- 30 minuten laten rijzen op een warme plaats;

- de oven voorverwarmen op 200 graden;

- Bak de bolussen in 15 minuten bruin (laat ze niet hard worden !);

- Haal ze uit de oven en laat ze omgekeerd op een rooster afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jikkemien43 avatar
jikkemien43

Doorsturen

Home Recepten