250 gr pompoen, geschild gewogen
1 ei
100 gr (Zweeds) pannenkoekenmeel
0,5 dl melk
mespuntje zout
2 eetlepels suiker
40 gr boter
stroop
Ca. 20 minuten
Lunchgerecht, ca. 12 stuks
Pompoenen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook lekker. Het schillen en snijden van de pompoen kun je beter aan je ouders overlaten. Dit is nogal een zwaar karweitje.
Doe de stukjes pompoen met twee eetlepels water in een pannetje en kook ze in ca. 10 minuten op een zacht vuurtje gaar. Doe de pompoenstukjes in een kom en prak ze met een vork heel fijn. Klop nu eerst het ei en dan het meel, de melk, het zout en de suiker erdoor.
Laat in een koekenpan met anti-aanbaklaag een klontje boter smelten. Schep met een juslepel ca. 3 bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op een middelmatig vuur tot de bovenkant bijna droog is. Keer ze met een spatel en bak de andere kant bruin. Leg de pannenkoekjes op een bord en bak op dezelfde manier nog zo'n 6 a 9 pannenkoekjes.
Serveer de pannenkoekjes met stroop.
pschoonewille 24-10-2012
super recept onze zoon vond het erg lekker.