Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes

Door: flensjes

  • Kinderkeuken, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-2002

Ingrediënten


250 gr pompoen, geschild gewogen
1 ei
100 gr (Zweeds) pannenkoekenmeel
0,5 dl melk
mespuntje zout
2 eetlepels suiker
40 gr boter
stroop


Verder heb je nodig


Ca. 20 minuten


Lunchgerecht, ca. 12 stuks
Pompoenen zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook lekker. Het schillen en snijden van de pompoen kun je beter aan je ouders overlaten. Dit is nogal een zwaar karweitje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de stukjes pompoen met twee eetlepels water in een pannetje en kook ze in ca. 10 minuten op een zacht vuurtje gaar. Doe de pompoenstukjes in een kom en prak ze met een vork heel fijn. Klop nu eerst het ei en dan het meel, de melk, het zout en de suiker erdoor.
Laat in een Koekenpan met anti-aanbaklaag een klontje boter smelten. Schep met een juslepel ca. 3 bergjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op een middelmatig vuur tot de bovenkant bijna droog is. Keer ze met een spatel en bak de andere kant bruin. Leg de pannenkoekjes op een bord en bak op dezelfde manier nog zo'n 6 a 9 pannenkoekjes.

Serveertip

Serveer de pannenkoekjes met stroop.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flensjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top