auberginerolletjes met geitenkaas
- Nederlands, Voorgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 personen
2 aubergines - 5 eetlepels olijfolie - 1 sjalotje - 2 takjes munt - 2 takjes peterselie - 250 gram verse geitenkaas - zout en peperBenodigdheden
12 cocktailprikkersBereidingswijze
Verwarm de grillpan tot gloeiend heet. Was de aubergines. In delengte aan beide kanten een dun 'kapje' eraf snijden. De rest in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Aubergineplakken bestrijken met olijfolie. Rooster de plakken in de grillpan in 3 minuten mooi bruin en gaar, halverwege keren. Slajotje pellen en fijnhakken. Munt en peterselie heel fijn hakken. Meng de sjalot, munt, peterselie en geitenkaas in een kom door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Strijk het geitenkaasmangsel over de aubergineplakken uit. Rol de aubergineplakken op en steek ze met een cocktailprikker vast. Leg op 2 bordjes ieder 6 auberginerolletjes.
Serveertip
Serveer de rolletjes met stokbrood.