phad tao song yang taohoo, groentegerecht
- Thais, Bijgerecht
- 20-30 min.
Roergebakken sperziebonen met tauge en tahoe
Ingrediënten 3 recipe.people
2 tenen knoflook
2 sjalotjes
2 cm gemberwortel
250 g sperziebonen
30 g tauge
100 g tahoe
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel pruimensaus (uit fles)
1eetlepel limoen- of citroensap
? dl groentebouillon (van een tablet)
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel palm- of rietsuiker
Garnering
1-2 theelepels gedroogde chili(sliertjes), kant-en-klaar te koop
1 limoen of citroen
Voorbereiding
Pel de knoflooktenen en de sjalotjes en snipper ze fijn.
Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Voeg hem toe aan de uienmassa.
Was de sperziebonen en haal ze eventueel af. Snijd ze in stukjes van 21/2 cm.
Leg deze op een bord.
Spoel de tauge in een zeef onder koud water af. Verwijder lelijke worteldelen en achtergebleven groene kapjes. Laat de tauge uitlekken.
Snijd de tahoe in blokjes van circa 1? cm en leg ze op een bord.
Bereidingswijze
Verhit een niet-ingevette wok of braadpan 20 seconden op matig vuur en laat de olie vervolgens langs de rand van de pan uitvloeien.
Roerbak de uienmassa met de gemberwortel circa 1 minuut en voeg de sperziebonen toe. Bak ze alom scheppend circa 2 minuten op hoog vuur op. Temper de warmtebron daarna weer tot matig.
Voeg nu de tahoe, pruimensaus, het limoensap, de bouillon, de beide sojasausen en tot slot de palmsuiker toe. Schep het geheel voorzichtig om, zodat de tahoe niet uiteenvalt.
Doe de tauge erbij en laat dit alles, afgedekt, circa 3 minuten zacht stoven.
Serveertip
Garneer met sliertjes gedroogde chili en partjes limoen of citroen.