1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Konijn op grootmoeders wijze

Konijn op grootmoeders wijze

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1 konijn van ongeveer 1200gr.versneden, 250gr.vers spek ontzwoerd en in dobbelsteentjes gesneden, 2 flinke uien in ringen gesneden, 2 takjes verse tijm, 1 laurierblad, een bosje peterselie, enkele zwarte peperkorrels, 1 fles bruin tafelbier (75cl.), boter en zwarte peper uit de molen en zout.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en zet opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.
Voeg vervolgens de ui-ringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruidt flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
Neem de konijnenstukken uit de pan en hou ze warm.Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet dit over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.

Serveertip

Serveer er gekookte of gestoomde aardappeltjes bij en appelmoes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruben11


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruben11
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top