Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1.5 kg. asperges
* 0.5 dl. wijn, witte
* 2 varkenshaasjes
* 50 gr. boter
* 200 gr. paddestoelenmelange
* 120 ml. creme fraiche
* Rozemarijn
* Peper
* Zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 422,01 kcal
Koolhydraten 14,37 g
Eiwitten 20,55 g
Vetten 20,87 g

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions.

In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte en de helft groene asperges nemen en u kunt de creme fraiche vervangen door room.

Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn.

Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de creme fraiche toe. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer met aardappelkroketjes, aardappelsoesjes of een nestje groene tagliatelle .

Lekker met een Vin d′Alsace Pinot Blanc.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jurgina avatar
jurgina

Doorsturen

Home Recepten