1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Groene asperges
  6. Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus

Asperges met varkenshaas en paddenstoelenroomsaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-04-2002

Ingrediënten 4 personen


* 1.5 kg. asperges
* 0.5 dl. wijn, witte
* 2 varkenshaasjes
* 50 gr. boter
* 200 gr. paddestoelenmelange
* 120 ml. creme fraiche
* Rozemarijn
* Peper
* Zout



Het kan niet op..en asperges, en varkenshaas, en paddestoelen....eindeloos lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem bij voorkeur een paddestoelenmelange van bijvoorbeeld shii-take, oesterzwammen en champions.

In plaats van varkenshaas kunt u ook ossenhaas of kalfshaas gebruiken voor dit recept. Voor variatie kunt u ook de helft witte en de helft groene asperges nemen en u kunt de creme fraiche vervangen door room.

Maak de asperges schoon en kook ze volgens het basisrecept. Bestrooi de varkenshaasjes met peper, zout en rozemarijn.

Bak het vlees in de hete boter rondom bruin en roze van binnen. Neem het uit de pan. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddestoelen in het achtergebleven bakvet. Schenk de wijn erbij, roer goed en voeg de creme fraiche toe. Snijd het vlees in mooie dikke plakken en warm de plakken nog even mee in de saus. Serveer het vlees met de saus bij de asperges. Garneer met een takje rozemarijn.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer met aardappelkroketjes, aardappelsoesjes of een nestje groene tagliatelle .

Lekker met een Vin d′Alsace Pinot Blanc.

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top