1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Asperges schillen
  6. Asperges met ham, ei en botersaus

Asperges met ham, ei en botersaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-04-2002

Ingrediënten 4 personen


* 1750 gr. asperge, witte
* 8 stuks eieren, hardgekookte
* 300 gr. ham
* 200 gr. boter
* Nootmuskaat
* Peper
* Zout



Asperges met ham, ei en botersaus
Asperges met ham, ei en botersaus

Traditioneel, maar zoooo lekker....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd de onderkantjes eraf. Bewaar de asperges in een vochtige doek.


Trek van het afval van de asperges een bouillon. Zeef dit vocht. Breng het aspergevocht samen met wat zout weer aan de kook en kook de asperges hierin beetgaar. Hak in de tussentijd de eieren en breng de eieren op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.


Snijd de ham fijn. Smelt de boter.


Laat de gekookte asperges goed uitlekken en leg ze in een (asperge)schaal. Verdeel de gehakte ei en gesneden ham in stroken over de asperges. Geef de gesmolten boter er apart bij.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk met verse krieltjes of een gepofte aardappel.

Ik eet hier altijd bijna mijn vingers bij op!

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top