Bagels

  • Joods, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 14 personen
15 gram gist of 2 theelepels gedroogde gist, 2 deciliter lauwe melk, 1 theelepels fijne witte suiker, 400 gram bakkersbloem, ? theelepel zout, 1 ei gesplitst, 50 gram afgekoelde gesmolten boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Voor de garnering:
maanzaad, sesamzaad, droge gebakken uitjes.

Bereidingswijze

Verkruimel de gist door de melk met de suiker. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef de bloem met het zout in een kom. Klop het eiwit schuimig. Schep het gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie circa 1? uur rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken. Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm. Vorm hiervan ringen. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Breng een grote pan met water aan de kook. Houd het water tegen de kook. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat. Roer de eierdooiers los met 1 el water en bestrijk hiermee de bagels. Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes. Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin. Voor: 14 tot 16 bagels.

Laatste reacties

floorrombaut avatar
floorrombaut 21-10-2004

KeI gOeHh!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten