Gebakken lever op z?n italiaans

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakken lever a 150 gr.,
1 theelepel gedroogde rozemarijn,
zout en peper,
4 plakken katenspek,
4 laurierblaadjes,
50 gr. margarine,
2 tomaten,
beetje bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Voorbereiding

Verwijder eventuele ongerechtigheden van de plakken lever en dep ze daarna droog met keukenpapier. Bestrooi ze daarna met peper en rozemarijn. Leg op elke plak lever een plak katenspek (ontbijtspek of bacon mag ook) en een laurierblaadje. Prik deze twee aan de lever vast met een cocktailprikkertje. Bestuif de lever licht met bloem.

Bereidingswijze

Verhit de margarine en bak de plakken lever, te beginnen met de kant waarop het spek zit naar beneden, gedurende ca. 3 minuten. Daarna draait u de plakken om en bestrooit u ze met een beetje zout. Opnieuwe zo?n 3 minuten bakken en daarna even aan de kant leggen op een warm bord. Snijd de tomaten aan plakken en bak ze aan beide kanten op hoog vuur even aan. Daarna samen met de lever serveren, bijvoorbeeld met groene lint-macaroni.

Serveertip

Eventuele saus kunt u maken door aan de jus tomatenketchup toe te voegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bimmel avatar
bimmel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten