1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Kalkoen met kippenlevertjes en appel

Kalkoen met kippenlevertjes en appel

Door: recepten_van_omalidy

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 stevige appel
1 eetlepels sinaasappellikeur
1/2 theelepel suiker
1 theelepel sinaasappelmarmelade
1 theelepel citroensap
kaneel
1 ui
100 gr kippenlevertjes
250 gr kalkoenfilet
zout en peper
50 gr boter of margarine



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appel schillen en klokhuis verwijderen. In dunne schijfjes snijden. In kommetje doen: likeur, suiker, marmelade, citroensap en mespunt kaneel. Door elkaar roeren. Appel erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken in koelkast.
Ui pellen en snipperen. Kippenlevertjes en kalkoen onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Met scherp mesje witte deeltjes van levertjes verwijderen. Kalkoen inwrijven met zout en peper.In koekenpan boter verhitten. Kalkoen in ca. 3 minuten bruin bakken. Halverwege keren. Kippenlevertjes toevoegen en in ca. 3 minuten rondom bruin bakken. Appelmengsel toevoegen en nog ca. 10 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen.Het levermengsel op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Kalkoen in plakjes snijden en op een schaal leggen.Kippenlevertjes rondom kalkoen scheppen.
Lekker met aardappelpuree en bleekselderij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top