1. Home
  2. Recepten
  3. Arnold Bennettomelet

Arnold Bennettomelet

  •  , Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2002

Ingrediënten 2 personen


175 gr gerookte schelvis, gepocheerd en uitgelekt,
50 gr boter, in blokjes,
1,75 dl (slag)room,
4 eieren, dooier en eiwit gescheiden,
40 gr (belegen)cheddar, geraspt,
zwarte peper,
waterkers als garnering



Deze romige schuimomelet is speciaal gecreeerd voor de auteur Arnold Bennett, die regelmatig in het Savoy Hotel in Londen dineerde. Nu wordt het gerecht overal ter wereld geserveerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de huid en eventuele graten van de filet en gooi ze weg. Verdeel het visvlees met een vork voorzichtig in stukjes.
Smelt de helft van de boter met 60 ml van de room in een anti-aanbakpan, voeg de visstukjes toe en roer de ingredieenten. Leg het deksel op de pan, haal deze van het vuur en zet hem weg om af te koelen. Meng de dooiers met 1 el. room en peper naar smaak. Roer dit door de vis. Meng in een aparte kom de kaas en de rest van de room. Sla de eiwitten stijf en schep ze door de vis. Bak het vismengsel in de overige boter in een omeletpan tot de onderkant bruin is. Giet het kaasmengsel erover, zet het gerecht even onder de grill, garneer met waterkers en serveer het.

Serveertip

Neem voor dit recept gerookte schelvisfilet, zonder kunstmatige kleurstoffen. Dat is niet alleen gezonder, maar geeft de omelet ook een lichtere, mooiere kleur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_ontbijttafel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top