1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Biologische keuken
  5. Lichte spitskoolschotel

Lichte spitskoolschotel

  • Biologisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2002

Ingrediënten 2 personen


400 g spitskool
1 appel, in kleine stukjes
een handvol rozijnen, geweld
evt. 1 theel. vers geraspte gemberwortel
1 theel. korianderpoeder of kerrie
1 eetl. muntblaadjes, fijngeknipt
scheutje olie
peper en zout
50 g gemengde noten, grof gehakt
een graansoort: bijv. gierst, rijst of bulgur



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kool in reepjes. Stoof of bak de kool ongeveer een kwartier met de rozijnen, appelstukjes, kruiden en specerijen in olie en roer het regelmatig om. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Kook of stoom ondertussen de gierst, rijst of bulgur gaar. Rooster de noten in een droge koekenpan. Serveer het graan met de kool en strooi er de nootjes over. Ook lekker met een kerrie- of kaassaus erbij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top