1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kippenlevertjes
  5. PARFAIT VAN KIPPENLEVERTJES

PARFAIT VAN KIPPENLEVERTJES

Door: laura-d

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2002

Ingrediënten 6 personen


1 theel vloeibare kippenbouillon
250 gr kippenlevertjes
3 tenen knoflook
75 gr gezouten roomboter
1 eetl cognac
zout, versgemalen peper
1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 gr)
2 voorgebakken ciabattabroodjes
1 theel olijfolie om in te vetten
keukenmachine
1 patevorm of schaal, inhoud ca 0,5 liter



Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan 1 dl water met bouillon en kippenlevertjes aan de kook brengen.
Levertjes in ca 8 minuten tegen de kook aan, gaar laten worden. Afgieten, even laten afkoelen en overdoen in Keukenmachine. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Boter in stukjes snijden en toevoegen. Tot gladde, luchtige puree mengen. Cognac druppelsgewijs erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

Bereidingswijze

Patevorm dun invetten en kippenlevertjes parfait erin scheppen. Bovenkant gladstrijken. Oregano uit zakje Italiaanse kruiden halen. Blaadjes van takjes plukken.
Bovenkant van de parfait bedekken met blaadjes oregano. Parfait minstens 2 uur afgedekt in de koelkast zetten.

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodjes schuin, in lange, dunne plakjes snijden. Sneetjes op grillrooster ca 10 cm onder de hete grill in 2 a 3 minuten goudbruin roosteren, halverwege keren.
Patevorm op plank zetten en sneetjes geroosterd brood ernaast leggen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top