1. Home
  2. Recepten
  3. GEVULD BROOD

GEVULD BROOD

Door: laura-d

  •  , Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2002

Ingrediënten 15 personen


475 gr witte bloem
1 ? theel gedroogde gist
1-2 theel zout
5-6 eetl olijfolie
200 gr geroosterde rode paprika, uit pot, in reepjes
40 blaadjes basilicum
300-400 gr jonge gruyere of jonge kaas, in blokjes
1-2 tijmblaadjes
200 gr gekookte beenham of achterham, in plakken
vers gemalen peper
? theel grof zeezout
bakplaat bekleed met bakpapier



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem in een kom met gist en zout. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk hierin 2 eetl olie en ca 3 ? dl lauwwarm water.
Kneed het mengsel tot een samenhangend deeg en kneed het daarna op een met bloem bestoven werkvlak nog 10 minuten stevig door. Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plaats ca 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is. Kneed het deeg nogmaals enkele keren door en laat het afgedekt met een doek nog 10 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Rol het deeg uit op een stuk met bloem bestrooid bakpapier tot een lap van ca 35 x30 cm en ? cm dik. Verdeel achtereenvolgens de paprika, basilicum, kaas, tijm, 1-2 eetl olie en de ham over de deeglap, laat hierbij rondom een rand van ca 1 ? cm vrij. Bestrooi de vulling met peper. Vouw het deeg in drieen en leg het met de naad naar beneden op de bakplaat. Knijp de zijkanten van het deeg dicht. Dek het brood af met een doek en laat het nogmaals 10 minuten rijzen. Bestrijk het deeg met olijfolie, strooi er grof zeezout en wat tijmblaadjes over. Bak het brood in ca 40 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Bestrijk het brood na het bakken met olijfolie en serveer het warm of lauwwarm.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top