Soto Ajam

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2002

Uit het handgeschreven kookboek van van mijn moeder Maria

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eetlepelsgesneden uien,3 teentjes knoflook,
3 st.kemirie,schijf verse djahe,2 eetlepel olie,5 blaadjes daoen salam ,4 blaadjes daoen djeroek poeroet,1 dikke sereh,1 theelepel koenir,1/2 theelepel peper,zout naar smaak. 750 gram soepkip delen,1 liter water.200 gram gekookte aardappelen in schijfjes.2 hardgekookte eieren,200 gram geblancheerde tauge,4 eetl.fijngesneden prei,4 eetl.fijngesneden selderij.Gefruite uitjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Trek bouillon van de kip in het water.
Haal de gaargekookte kip uit de pan en snijd of scheur deze in kleine delen.

Bereidingswijze

De gesneden uien ,de knoflook,de kemierie fijn malen(in een vijzel of anders)en samen met de djahe,fruiten in de olie ,deze zaken samen met de daoen salam,daoen djeroek poeroet, de sereh,de koenir ,peper en zout in de bouillon koken tot zich een heerlijke geur ontwikkelt.Nu gaan de stukjes kipo er in.Dit is de Soto Ajam.

Serveertip

Als je de rijst op een bord geschept hebt,doe je daar de schijfjes aardappel,de stukjes hard gekookt ei,de tauge,de prei en slderij op en schep hier de Soto over,afmaken met een schepje gefruite uitjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

m.meer avatar
m.meer 07-05-2003

het was heerlijk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten