1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Saus
  5. speklapjes met pikante saus

speklapjes met pikante saus

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2002

Ingrediënten 4 personen


4 speklappen
VOOR DE SAUS: 2 middelgrote uieen, 2 eetl. olie, 1 tot 2 theel. sambal oelek, 1 dl. sinaasappelsap, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. azijn, 1 eetl. honing en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de saus. Snipper de ui en laat in de hte olie goudbruin fruiten. Voeg de sambal, de sinaasappelsap, de tomatenketchup, de azijn en de honing toe en laat de saus circa 10 minuten zachtjes sudderen. Breng het op smaak met wat zout

Bereidingswijze

Bak de speklapjes op de gebruikelijke manier gaar en bruin. Laat ze kort in de saus stoven. Geef er aardappelpuree of rijst en groente naar keuze bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lolly2


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lolly2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top