Gebraden hamschijf
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
750 gr. hamschijf zonder bot,100 gr. margarine, zout en peper,
vleeskruiden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 553,06 kcal |
Koolhydraten | 0,29 g |
Eiwitten | 37,19 g |
Vetten | 44,79 g |
Benodigdheden
diepe braadpan,Bereidingswijze
Neem een diepe braadpan en laat de margarine bruin worden. Wrijf het vlees in met zout en peper en wentel het om en om in de braadpan op hoog vuur. Temper het vuur als het vlees gaat kleuren en plaats een deksel op de pan. Laat de hamschijf eerst een uurtje sudderen in de gesloten pan. Zet het deksel schuin en het vuur iets hoger. Terwijl u het vlees af en toe omdraait braad u een bruine korst aan het vlees en het zwoerd. Reken voor dat nabraden nog een half uur. Voeg een scheutje water toe als het bradeb te hard gaat. Het is de bedoeling dat het zwoerd lekker knapperig word. Doe vervolgens in de pan een eetlepel tomatenketchup en blus de jus af met 2 kopjes water.
Serveertip
Serveer de hamschijf eens met aardappelpuree, zuurkool en gestoofde peertjes.