Zwarte katten dessert (van de Keukenheks)
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-04-2002
Bij heksen horen (zwarte) katten. De Azteken, Maya's en Inca's brouwden eeuwen geleden een bittere drank van de cacaoboon. Montezuma, de Azteekse Keizer, dronk dagelijks tientallen koppen van het goedje dat Xocoatl genoemd werd en liet het zich in een gouden bokaal serveren. Cacao werd beschouwd als een geschenk van de goden en stond bekend als een afrodisiacum. De ontdekkingsreiziger Cortez die Mexico aandeed op zijn wereldreis, nam enkele bonen mee naar Spanje om ze daar te planten. En zo is de chocola in Europa terechtgekomen.
Ingrediënten
Per persoon:2 plakjes diepvries bladerdeeg, 2-3 lepels chocolademousse, 1/4 reep pure chocola, 1/2 el melk, cacao, eventueel kant-en-klaar gekleurd glazuur uit een tube, 1/2 cocktailkers
Benodigdheden
puntig mesje, kwastjeVoorbereiding
Laat het deeg ontdooien.
Snijd een eenvoudige kat uit het deeg. Dat doe je als volgt: gebruik een kopje om een cirkel te trekken, dit is het lijf. Maak een iets kleinere cirkel (met bijvoorbeeld een glas) als kop en twee driehoekjes als oren.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bereidingswijze
Neem per persoon twee katten die je licht op elkaar drukt. Bak ze in de oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en snijd de bovenste helft er voorzichtig af.
Vul de onderste helft met chocolademousse.
Smelt de chocoladerepen au bain-marie (een pannetje in een pannetje heet water) en doe er wat melk bij. Goed roeren.
Kwast nu de bovenste kat in met chocoladeglazuur en leg dit op de chocomousse.
Met het gekleurde glazuur maak je twee ogen en een mond. De neus is een halve cocktailkers.
Bestrooi het lijf met cacao en dien meteen op.
Laatste reacties
Deze mag bij mij zeker niet ontbreken!Bedankt,Lut.
dit is leuk ik ben nu op je pagina's aan het snuffelen maar je schrijft er leuke weetjes bij over het recept lijkt me erg lekker
Leuk recept, en lijkt me ook lekker. Binnenkort eens uitproberen. Meegenomen als favoriet. Groetjes Tialda
Ik zet hem favoriet! Leuk recept Groetjes Danielle