Rozebottelsoep uit Sleeswijk

  • Duits, Nagerecht
  • 60-120 min.

Deze zoete soep van vruchten kan warm en koud geserveerd worden. Lekker met Fries suikerbrood.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram rozebottels, 1 1/2 liter water, 12 gram aardappelmeel, 200 gram suiker, snuf zout, 1/2 glas rode wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de rozebottels schoon (pitten en pluis verwijderen) en zet ze met het water op. Kook ze in ruim een uur zacht. Wrijf daarna de vruchten door een zeef. Maak het aardappelmeel aan met wat water en roer door de soep. Breng weer aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Zout en suiker erbij en het halve glaasje wijn (dit kun je ook even meekoken om de alcohol te laten verdwijnen, maar dat hoeft niet). Eventueel nog geraspte amandelen erover en een lik zure room.

Serveertip

Bron: Soep - een onbegrensd gerecht

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saartje___ avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten