
4 kipfilets
4 vleestomaten
150 gram Boursin met tuinkruiden
1 teentje knoflook
2 eieren
zonnebloem olie/of olijf olie
zout en peper
Een wok en een ovenschaal
Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
Snijd of knip de kip in reepjes en bestrooi ze met zout en peper.
Doe een scheutje olie in een wok en doe de kip en een uitgeperst teentje knoflook er bij in de wok,en roerbak dit 10 minuten ongeveer,en draai dan het gas uit onder de wok.
Schep de stukjes kip in een Ovenschaal.
Snijd de tomaten in kleine stukjes,en verdeel dit over de kipreepjes in de ovenschaal.
Klop de eieren los in een kom en voeg de Boursin toe.
Roer het goed door elkaar tot het glad is.
Giet het Boursin-mengsel over de stukjes tomaat,en plaats dan de schaal in de oven,en bak in circa 15 minuten af tot er een bruin korstje op verschijnt.
Serveer de ovenschotel met Basmati-rijst of andere rijst,en geef er een frisse komkommersalade bij.
EET SMAKELIJK !!!!
aRVie76 01-10-2019
Ik vandaag gemaakt met uitje en kastanje champignons. Ik vond het wel smaken maar miste iets. Dus volgende keer eens wat experimenteren.
Sopherian 09-05-2019
Ik heb het vandaag gemaakt! Ik heb 3 vlees tomaten gebruikt. 3 teentjes knoflook. een beetje melk er ook door heen en een uitje. Het was heerlijk! Dank je wel.
poebeerr 08-04-2016
Als ik de reacties hieronder lees, dan zal ik het recept maar meteen aanpassen. Maar het idee is goed. En dat kun je dan als basis gebruiken en aanpassen aan je eigen smaak. Dankjewel voor je idee.
mobiel_1432063172 15-11-2015
Het was redelijk. Het idee is goed, maar 4 tomaten is echt teveel. Het overheerst en maakt de saus flauw en waterig. Ik overweeg het nog een keer te maken met minder tomaat, volgens mij is het dan veel lekkerder. Een ui past er denk ik ook wel in.
marjanneke1957 16-10-2015
Ik heb het gemaakt met roomkaas, net zoiets als Bousin. Ik vond het lekker maar bovenop de rijst erg droog, ik zou er een uitje doorheen doen en misschien nog iets om het wat smeuïger te maken.