1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gegratineerde aspergeschotel

Gegratineerde aspergeschotel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2002

Ingrediënten


1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom,
1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zoutVoor de echte asperge-liefhebber

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Asperges schillen en opzetten in ruim kokend water, met zout en een schepje suiker. De kooktijd is ongeveer tussen de 10 en 15 minuten, naar gelang de dikte van de stelen. Dan de asperges uit de pan nemen en goed uit laten lekken, het vocht opvangen en gebruiken voor de saus.
De eieren hard koken en daarna in plakken snijden. De champignons schoon borstelen en in plakken snijden. Het gerookt spek aan reepjes snijden en even uitbakken, dan op keukenpapier uit laten lekken. De aardappelpuree maken.
Een vuurvaste schaal invetten en de bodem bedekken met een dun laagje aardappelpuree en om de rand rondom aardappelpuree spuiten.
In het legt men nu de asperges, hierover verdeelt men nu de champignons. Daar bovenop verdeelt met nu de hard gekookte eieren. Smelt de boter en voeg de bloem toe en al roerend het asperge vocht en melk toevoegen zodat het een mooie gladgebonden saus wordt. De saus op smaak maken met peper en worchesterchiresauce, de reepjes spek en de slagroom erdoor spatelen. De saus over de eierlaag gieten (niet over de aardappelpuree). De paneermeel en de geraspte kaas vermengen en over de saus strooien. In een warme oven 220 graden goed warm laten worden tot er een heerlijke bruine korst opkomt.

Serveertip

Uit de oven nemen en voor het opdienen garneren met tomaat.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harrydesmulkok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top